Søg
  • sofiyahenrietta

Hvad er en doula egentlig - og hvorfor har kvinder nu behov for hjælp til at føde?

Opdateret: 27. apr. 2021

En doula er ikke én, der kommer med gode råd eller vejledning. En doula yder støtte og omsorg i sin reneste form. Hun hjælper dig med at finde ind til din intuition, din indre kerne. Så du kan finde frem til den stærke mor, du allerede er.


Ordet "doula" er oprindeligt græsk og betyder slet og ret "kvinde, der tjener". I dag bruges ordet til at beskrive en kvinde, der ofte selv har født, og som udelukkende har til formål at yde støtte og omsorg til den gravide eller fødende kvinde eller til det nybagte forældrepar. En doula er således hverken en erstatning for en jordemoder eller den gravides partner. Under en fødsel har doula'en ét enkelt formål: at sikre, at den fødende kvinde føler sig tryg og støttet. En doula kan gøre brug af rebozomassage, essentielle olier og støttende ord. Det kan også bare være en rolig hånd på det rette sted og det rette tidspunkt. Eller hendes blotte tilstedeværelse i rummet. Det er REN omsorg. Noget, vi som samfund slet ikke har tillagt tilstrækkelig værdi, efter min mening.

I virkeligheden har kvinder slet ikke brug for hjælp til at føde. Kvinder HAR jo født børn siden tidernes morgen. Det er dog ikke ensbetydende med, at kvinder ikke har brug for støtte, omsorg og forberedelse til fødslen. Tværtimod!

Det at føde er et vildt arbejde, der kræver fysisk og mental styrke. Det er et stort samarbejde mellem din krop, dit sind og din baby. Det er en proces, hvor det er altafgørende at lytte til sin krop og stole på sin intuition. Noget, vi ikke just bliver trænet i, i dagens samfund, hvor de fleste af os lever i vores hoveder 90 % af tiden. Min fornemste opgave som doula er at støtte dig, kære gravide, i at finde de svar, du allerede har i dig selv. Det er dig, der føder, det er din krop og din baby. Du er eksperten i din fødsel, ikke jordemoderen eller fødselslægen.Når et barn fødes, fødes også en mor


For de fleste kvinder er det at blive gravid, føde sit barn og blive mor det allerstørste, de går igennem i deres liv. Og det allersværeste. Den allerstørste omvæltning. Alt ændrer sig. Din krop, dine hormoner, dine tanker, den måde du er i verden på. Mange kvinder oplever, at de ikke længere kan genkende sig selv. Det er nemt at blive overrumplet af tvivl, usikkerhed, frygt og mindreværd. Jeg er her for at støtte dig i at finde et anker i dig selv. For at minde dig om, at du allerede kender alle svarene, dybt inde i dig selv.


Jeg glæder mig til at støtte dig, kære kvinde. Så du kan finde frem til den stærke mor, du allerede er.


Sofiya Henrietta
73 visninger0 kommentarer